Homepage MHW Boeken MHW Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Fotoboek   (in veld: Medium)     

Aantal gevonden publicaties : 5   (uit: 3102)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. S-nummer: S1204
Titel: De stoomtram tijdens de bezetting 1940 - 1945
Auteur: Heiden, Bas van der
Samenvatting: De geschiedenis van de stoomtram tijdens de Tweede Wereldoorlog; personeel (slachtoffers onder ~); conductrices; bombardementen; spertijd; verduistering; inundatie; evacuatie; ontploffing (~ munitiedepot Hoogvliet); verzet; dienstregelingen; spoorweg; staking; goederenvervoer; voedselvoorziening; de Zomp; vrij vervoer; RTM huisjes (~ in Numansdorp, "Achthuizen", A.Verzijl, A. van Bochoven, M. Koopman, Pl. Troost, T. Samble, A. Benne, Th. Boertje, bewoners van de ~); "nachtvergunning" Arie Bijl (stationschef); veerboten (beschietingen van ~); trambruggen (vernieling van ~); busdiensten; Krooswijk - Goudswaard (tramlijn ~); Gijs de Ruiter (machinist); Izaak v.d. Giesen; Cees v.d. Giesen; Henk v.d. Berg; Joodse families (vervoer van ~); fam. Rood; Joodse inwoners in Oud-Beijerland; bietencampagne; "Arbeitseinsatz".
 

2. S-nummer: S1382
Titel: Zuid-Beijerland en Nieuw-Beijerland, toen en nu
Auteur: Andeweg-van Brakel, N.W.; Kosters, L.J.; Oprel, J.
Samenvatting: Zuid-Beijerland en Nieuw-Beijerland, toen en nu.
 

3. S-nummer: S0972
Titel: De Suikerfabriek in Oud-Beijerland 1902 - 1984
Auteur: Es, C.D. van
Samenvatting: De suikerfabriek in Oud-Beijerland 1902 - 1984.
 

4. S-nummer: S1677
Titel: De Protestantse gemeente Nieuwland en haar gebouwen : Historisch Fotoboek
Auteur: Belder, Rook
Samenvatting: Foto's en geschiedenis van de bouw van de Munnik, de restauratie van de Dorpskerk te Westmaas, fusie, verbouwing van de Nieuwlandkerk te Klaaswaal, verkoop van de Dijkkerk - de voormalige gereformeerde kerk van Westmaas, de verkoop en latere sloop van de hervormde pastorie aan de Munnikenweg te Westmas, de afbraak van de Dijkkerk, de uitbeiding van de Munnik en de renovatie van de voormalige gereformeerde pastorie aan de Smidsweg te Westmaas.
 

5. S-nummer: S0972a
Titel: De Suikerfabriek in Oud-Beijerland Deel 2
Auteur: Es, C.D. van
Samenvatting: De suikerfabriek in Oud-Beijerland, deel 2. Fotoboek met informatie over de oorsprong van de bietsuikerindustrie, de geschiedenis van de verbouw van suikerbieten in het algemeen en in de Beijerlanden in het bijzonder, de technische vooruitgang van de bietsuikerfabricage vanaf 1800 tot 1997 en van de Oud-Beijerlandse 'peefabriek' vanaf 1901 tot 1973 in het bijzonder. Daarnaast 'een stukje' geschiedenis van de Beerenplaat tot de Beerenpolder.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 16 februari 2020