Bibliotheek Museum Hoeksche Waard
 → 
 →  [Recordnummer 01624]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken
 
Titel : Het volk uit Abraham gesproten, uit het leven van Joden die tot bekering kwamen
Auteur(s) : Hooghwerff, B.
Verschijningsjaar : 2009
Samenvatting : In Klaaswaal, een dorp in de Hoeksche Waard, woonde in de negentiende eeuw de Joodse familie Hijmans. De leden van het gezin namen als orthodoxe IsraŽlieten stipt de plichten van hun godsdienst waar. Bij ťťn zoon, Abraham, werd dat echter anders. Mede door omgang met Gods kinderen in het dorp kwam hij tot de overtuiging dat Christus de ware Messias is. Er volgde een dramatische breuk met het ouderlijk gezin.

Het verhaal van Abraham Hijmans staat niet op zichzelf. Uit dezelfde periode zijn meerdere voorbeelden bekend van Joden in Nederland die tot bekering kwamen. Soms kenden zij elkaar persoonlijk. Zo komen in dit boek ook aan de orde de bekende Sara Diamant en de gezusters Harst, drie Jodinnen uit de Alblasserwaard.

De meesten van deze bekeerde Joden hebben raad en steun ontvangen van Abraham Capadose. Hij beijverde zich voor de evangelieverkondiging onder de Joden. Ook zijn vriend Isaac da Costa ging dit werk zeer ter harte. In dit boek wordt ook aandacht besteed aan hun leven en over de arbeid voor de Joden.
 
Medium : Boek
Aantal delen :
Taal : Nederlands
Algemeen trefwoord : Religie; Joden; Dorpsverhalen
Geografisch trefwoord : Klaaswaal
Uitgever (plaats uitgave) : Hertog b.v., den (Houten)
Aantal pagina's : 302
Afmetingen : 23 cm
Druk :
ISBN :
Illustraties :
S-nummer : S1490
 
 

     

 

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 14 januari 2022