Homepage MHW Boeken MHW Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Verheul Dzn., J.   (in veld: Auteur(s))     

Aantal gevonden publicaties : 9   (uit: 3102)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. S-nummer: S0151a
Titel: Merkwaardige Oude Inrijhekken alsmede Poort- en Hoofdingangen uit de XVIIe, XVIIIe en XIXe eeuw in en om Rotterdam
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting: Merkwaardige oude inrijhekken alsmede poort- en hoofdingangen uit de XVIIe, XVIII en XIXe eeuw in en om Rotterdam; Midden-Leeuwenstein te Heinenoord; Baron Roest van Alkemade; Oem van Moesembroek; Hof van Moerkerken; geslacht Van Assendelft de Coningh; mr. H.C. Hintzen; inrijhek van de boerderij Schawacht aan de Schaweg te Mookhoek.
 

2. S-nummer: S0151b
Titel: Merkwaardige Oude Inrijhekken alsmede Poort- en Hoofdingangen uit de XVIIe, XVIIIe en XIXe eeuw in en om Rotterdam, Tweede deel
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting: Merkwaardige oude inrijhekken alsmede poort- en hoofdingangen uit de XVIIe, XVIII en XIXe eeuw in en om Rotterdam; Alexandershof (Numansdorp), Koninginnestee, koningin Sophie (bezoek), prins Alexander; M.C. van der Straaten; J.M.C. de Wilde; boerderij Bouwlust (Zuid-Beijerland).
 

3. S-nummer: S0974D
Titel: Oud dorpsschoon te Oud-Beijerland
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting: Oud dorpsschoon te Oud-Beijerland, een artikel in Historia, 13de jaargang nr. 11 - november 1948, Maandblad voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis. Foto's van: Boerenhofstede "Rustenburg" aan de Blaakschedijk te Puttershoek - Inrijhek van het buitengoed "'t Hof van Moerkerken" te Mijnsheerenland - Oude boerderij aan de Langeweg te Oud-Beijerland voor- en achterzijde.
 

4. S-nummer: S0794aD
Titel: Oude boerenhofsteden in Zuid-Holland
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting: Oude boerenhofsteden in Zuid-Holland. Afb. 9. Nieuw-Beijerland: boerenhofstede (anno 1643); afb. 33. boerenhofstede Zuid-Beijerland.
 

5. S-nummer: S0794bD
Titel: Oude boerenhofsteden in Zuid-Holland
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting: Oude boerenhofsteden in Zuid-Holland. Bladzijde 50: afb. 9. boerenhofstede "Noordhoeve" aan de Spuidijk te Nieuw-Beijerland; bladzijde 98: afb. 33. boerenhofstede "Egmondsoord" aan de Kraagweg te Zuid-Beijerland. (afgebrand in 1930); bladzijde 110: afb. 39. boerenhofstede "Rustenburg" aan de Blaakschedijk te Puttershoek.
 

6. S-nummer: V029
Titel: Verdwenen en bestaande windmolens te Rotterdam
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting: Tweede herziene en vermeerderde druk. een beknopt overzicht der historische ontwkkeling van het molenwezen in Nederland en beschouwingen over de meerendeels omstreeks 1880 tot 1895 bestaande en de thans nog overgebleven windmolens te Rotterdam met 50 reproducties, waaronder 20 aquarellen van de heer L. M. Molendijk vervaardigd voor de topografische atlas der gemeente.
 

7. S-nummer: V030
Titel: Oostelijjk Rotterdam Kralingscheveer en Capelle
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting:
 

8. S-nummer: V031
Titel: Pernis, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon verdwenen en bestaande merkwaardigheden in het westelijk gedeelte van het eiland IJsselmonde
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting:
 

9. S-nummer: V032
Titel: IJsselmonde, Ridderkerk, en Barenderecht almede verdwenen en bestaande merkwaardigheden in het oostelijk gedeelte van het eiland IJsselmonde
Auteur: Verheul Dzn., J.
Samenvatting:
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 16 februari 2020