Homepage MHW Boeken MHW Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Brief   (in veld: Medium)     

Aantal gevonden publicaties : 8   (uit: 3101)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. S-nummer: S0440bD
Titel: Aankondiging collecte in Oud-Beijerland i.v.m vergroten Koninklijken Grafkelder te Delft ter gelegenheid van het zilveren Regeeringsjubileum van Koningin Wilhelmina
Auteur:
Samenvatting: Aankondiging collecte in Oud-Beijerland i.v.m. vergroten Koninklijke Grafkelder te Delft ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum Kon. Wilhelmina. Van het plaatselijk ComitÚ te Oud-Beijerland voor het Nationaal Huldeblijk.
 

2. S-nummer: S1172
Titel: De Pestvlag
Auteur:
Samenvatting: Twee artikelen uit de Standaard van 12 juni resp. 19 juni 1907 en een kopie van een brief van J. Leeuwenburgh Az. getiteld 'Wederlegging der leugens voorkomende in de Standaard van woensdag 12 Juni 1907 in het stuk getiteld: "de Pestvlag."'.
De artikelen gaan over het bezoek van ds. Talma aan Heinenoord, voormalig predikant aldaar, voor een verkiezingsbijeenkomst, waarbij door politieke tegenstanders een zwarte vlag aan de kerktoren was gehangen. In eerste instantie dacht men dat dit de oude pestvlag was, maar dat werd later gerectificeerd: het was een nieuw stuk doek. Een artikel en de brief gaan over een (vermeende) belediging van ds. Talma.
 

3. S-nummer: S1367D
Titel: Vrouwenvereniging Tabitha 55 jaar , uitnodiging
Auteur:
Samenvatting: Brief met uitnodiging voor de bijeenkomst op 15 september 1981 ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de vrouwenvereniging "Tabitha".
 

4. S-nummer: S0488bD
Titel: Waterleiding; watertoren
Auteur:
Samenvatting: Brief van J. Smit te Oud-Beijerland, den 21e Juli 1919. In de brief staat in welk jaar gemeenten werden aangesloten en welke niet waren aangesloten. Ook in welk jaar Zwijndrecht, Grote Lindt, Ridderkerk, Rijsoord, Bolnes, Slikkerveer, Barendrecht, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Pernis (door Rotterdam). Rotterdam 1 oktober 1874, heeft later Charlois en Katendrecht van water voorzien. Ook een foto van de in aanbouw zijnde watertoren in 's-Gravendeel en een krantenknipsel uit Het Kompas van vrijdag 31 oktober 2014 "Watertoren van 's-Gravendeel bestaat precies honderd jaar".
 

5. S-nummer: S2018cD
Titel: Looproute en rijroute van het koninklijk bezoek op 29 april 1989 aan Oud-Beijerland
Auteur:
Samenvatting: Brief aan de bewoners van panden langs de route, betreffende het parkeren van de auto('); met plattegrond.
 

6. S-nummer: S0645aD
Titel: Ned. Herv. Diaconieschool "Eben-Haezer", Klaaswaal
Auteur:
Samenvatting: Brief aan alle ouders, oud-medewerker/sters, oud-bestuursleden en belangstellenden over de opening van de nieuwe school voor Chr. Basisonderwijs aan de Berkenlaan te Klaaswaal op 19 sept 1973.
 

7. S-nummer: S0967D
Titel: N.V. Streekvervoer Zuid-West-Nederland ZWN
Auteur:
Samenvatting: Informatie bestemd voor reizigers die een jaarabonnement met gespreide betaling willen bestellen.
 

8. S-nummer: S2178bD
Titel: Co÷peratieve Opslag- en Bewerkingsvereniging "De Hoeksche Waard" G.A., gevestigd te Puttershoek
Auteur:
Samenvatting: Brief van februari 1969 aan de leden van de vereniging, betreffende uitbetaling van de door de leden gestorte bedragen op aandelen in het ledenkapitaal.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 27 oktober 2021