Homepage MHW Boeken MHW Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Gezondheidszorg   (in veld: Algemeen trefwoord)     

Aantal gevonden publicaties : 6   (uit: 3102)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. S-nummer: S1144D
Titel: Reglement van de Onderlinge Vereeniging Ziekenhuisverpleging te Puttershoek
Auteur:
Samenvatting: Reglement van de Onderlinge Vereeniging Ziekenhuisverpleging te Puttershoek, vastgesteld op 25 oktober 1935. Opgericht 8 mei 1929.
 

2. S-nummer: S0950bD
Titel: Contract gesloten tusschen den Kerkeraad der Hervormde Gemeente te Oud-Beijerland en het Burgerlijk Armbestuur aldaar in zake weezenverpleging.
Auteur:
Samenvatting: Tussen de kerkenraad der Hervormde Gemeente Oud-Beijerland en het burgerlijk armbestuur van Oud-Beijerland gesloten overeenkomst met betrekking tot het verplegen van wezen. Namens de kerkenraad is de overeenkomst, d.d. 05 februari 1912, ondertekend door J.H. Gunning E.Bz., voorzitter en B. Wijntje, ouderling. Namens het armbestuur door S. van Dijk, voorzitter en D. van Bezeij, secretaris.
 

3. S-nummer: S2041
Titel: Water scheidt Water bindt Onderweg naar steeds betere ambulancezorg in Zuid-Holland Zuid
Auteur: Gras, Thijs
Samenvatting: In de regio Zuid-Holland Zuid speelt water een belangrijke rol. Het is daarom verwerkt in het logo van de ambulancedienst van Zuid-Holland Zuid en komt terug in de titel van het boek. Hoe de ontwikkeling is gegaan wordt in de vorm van een Canon met 25 vensters weergegeven. Daarnaast is er ruimte voor portretten van medewerkers en zijn er een aantal intermezzo's over bijzondere onderwerpen.
 

4. S-nummer: S2060D
Titel: Reglement van de Vereeniging van Ziekenhuisverpleging te Oud-Beijerland
Auteur:
Samenvatting: Vereniging met als doel tegemoet te komen in de kosten van voor een patiŽnt noodzakelijke opname in een ziekenhuis.
 

5. S-nummer: S2071bD
Titel: Gegevens en bijzonderheden betreffende Doctor Johannes Floris Philippus Hers
Auteur: Perneel, Philip
Samenvatting: Gegevens en bijzonderheden over dokter J.F.Ph. Hers en familie. In 1878 vestigde de arts zich te Dordrecht en in 1881 te Oud-Beijerland. Als jonge arts, hij was toen 29 jaar, werd de arts in april 1883 geconfronteerd met een vreselijke pokkenepidemie. Als bijlagen: I. No. 22 3 juni 1882 Weekblad van het Nederlandsch tijdschrift voor geneeskunde over een van zijn patiŽnten. II. een geschreven stuk over een 77-jarige man die raar gedrag vertoonde.
 

6. S-nummer: S2111D
Titel: Ziekenfonds Zuid-Hollandsche Eilanden, Zwijndrecht : Jubileum info
Auteur:
Samenvatting: Personeelsblad met terugblik. Van doktersbus naar ... Tot 31 augustus 1931 bestonden de z.g. "doktersbussen". Uit nood geboren, omdat de patiŽnten de doktersrekeningen meestal niet konden betalen. Een herinnering, door P. van Prooyen. P.V. Historie. Uit de "Goede ouwe tijd", interview met J. v. Berchum. Sport. √Ėns ziekenfonds in oorlogstijd "van Dijk". Toekomst ZHE.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 26 oktober 2021