Homepage MHW Boeken MHW Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Roman   (in veld: Algemeen trefwoord)     

Aantal gevonden publicaties : 6   (uit: 3102)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. S-nummer: S1123
Titel: Land van zon en wijn
Auteur: Hollander-Bronder, W. den
Samenvatting: Roman van Hollandse boerenemigranten in Frankrijk. De schrijfster emigreerde van Nieuw-Beijerland naar Frankrijk en haar wederwaardigheden vormen de achtergrond van dit meeslepende boek, dat - anders dan de titel doet vermoeden - lang niet altijd 'zonnig' is, maar waarin gezonde realiteitszin en humor de overhand hebben.
 

2. S-nummer: S1641D
Titel: Het Standbeeld
Auteur: Graaff, Barend de
Samenvatting: Derde roman in de serie over de B.W.'s (Bastiaan Wouter de Groot)
 

3. S-nummer: S1642D
Titel: Herman van Garderen jr
Auteur: Graaff, Barend de
Samenvatting:
 

4. S-nummer: S1874
Titel: Barend de Graaff roman-omnibus: Gebrandmerkt - Een erfenis in de pruikentijd - De vrouw uit 't Wynvat
Auteur: Graaff, Barend de
Samenvatting: Een erfenis in de pruikentijd speelt zich af in de Hoeksche Waard. Liezebette van Wijngaerden heeft angst omdat ze denkt dat ze nooit zo vroom en streng zal worden als haar tante, Steina van Nuchteren uit het smalle renteniershuis aan de Voorstraat in Oud-Beijerland. Wat ze allemaal moet overwinnen en hoe ze uiteindelijk haar geluk vindt.
 

5. S-nummer: S1973D
Titel: De Mobilisatiekoffer
Auteur: Visscher, Marja
Samenvatting: De basis voor het verhaal 'De Mobilisatiekoffer' vormt een op een rommelmarkt gekochte koffer met inhoud. Inhoud koffer: o.a. 4 dagboeken Apotheek de Rijzende Zon; zakelijke brieven S. Nielsen; afschrift koopakte Nielsen; correspondentie Jan Bender, ex-echtgenote S.C. RoŽl Hoogervorst; een bundel creditnota's Escompto; een enveloppe met op schrift gestelde inhoud safe Soerabaia; lijst van achter gelaten schilderijen; inventaris van opgeslagen boeken; afschrift testament Sophia Christina RoŽl Hoogervorst; afschrift testament Maarten van Lochem, foto's en een bundel privť-correspondentie.
 

6. S-nummer: S0597c
Titel: Onrustig hart
Auteur: Wageningen, Gerda van
Samenvatting: Wanneer zich in het jaar 1902 een suikerfabriek vestigt in Oud-Beijerland, is dat een grote verandering voor het dorp. Historische roman.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 23 februari 2020