Homepage MHW Boeken MHW Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Tram   (in veld: Algemeen trefwoord)     

Aantal gevonden publicaties : 3   (uit: 3102)


Uitgebreid zoeken

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. S-nummer: S1204
Titel: De stoomtram tijdens de bezetting 1940 - 1945
Auteur: Heiden, Bas van der
Samenvatting: De geschiedenis van de stoomtram tijdens de Tweede Wereldoorlog; personeel (slachtoffers onder ~); conductrices; bombardementen; spertijd; verduistering; inundatie; evacuatie; ontploffing (~ munitiedepot Hoogvliet); verzet; dienstregelingen; spoorweg; staking; goederenvervoer; voedselvoorziening; de Zomp; vrij vervoer; RTM huisjes (~ in Numansdorp, "Achthuizen", A.Verzijl, A. van Bochoven, M. Koopman, Pl. Troost, T. Samble, A. Benne, Th. Boertje, bewoners van de ~); "nachtvergunning" Arie Bijl (stationschef); veerboten (beschietingen van ~); trambruggen (vernieling van ~); busdiensten; Krooswijk - Goudswaard (tramlijn ~); Gijs de Ruiter (machinist); Izaak v.d. Giesen; Cees v.d. Giesen; Henk v.d. Berg; Joodse families (vervoer van ~); fam. Rood; Joodse inwoners in Oud-Beijerland; bietencampagne; "Arbeitseinsatz".
 

2. S-nummer: S0983
Titel: Trams en tramlijnen : de stoomtrams op de Zuid-Hollandse eilanden en in Zeeland
Auteur: Dijkers, Drs. A.; Hesselink, H.G.
Samenvatting: Trams en tramlijnen, de stoomtrams op de Zuid-Hollandse eilanden en in Zeeland. In dit deeltje van de reeks Trams en Tramlijnen wordt aan de stoomtrambedrijven van noord naar zuid een bezoek gebracht. De foto's zijn afkomstig uit de verzamelingen van de Nederlandsche Vereeniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen en enkele van haar leden.
 

3. S-nummer: S2120
Titel: De stoomtram uit de rails
Auteur: Heiden, Bas van der
Samenvatting: Boekje geeft een beknopt overzicht van de vele aanrijdingen, ongelukken die bij de RTM hebben plaats gevonden.
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 2 juni 2020