Homepage MHW Boeken MHW Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Zuid-Hollandse eilanden   (in veld: Geografisch trefwoord)     

Aantal gevonden publicaties : 33   (uit: 3102)

Getoond wordt publicatie : 1 t/m 30


Uitgebreid zoeken

Zoekresultaat verdeeld over 2 pagina's, met elk (max.) 30 publicaties:

1   2       Volgende       Eind

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. S-nummer: S0001D
Titel: Rapport over Verslag 'Commissie Verzorging Streekvervoer Zuid-Hollandse en Noordelijke Zeeuwse Eilanden'
Auteur:
Samenvatting: Rapport uitgebracht aan het bestuur van de Stichting de Flakkeesche Gemeenschap te Middelharnis over het verslag "Commissie Verzorging Streekvervoer Zuid-Hollandse en Noordelijke Zeeuwse Eilanden", d.d. 14 mei 1947. Uitgebracht aan de Kamer van Koophandel te Rotterdam. RTM. Met bijlage I. Kostenopstelling Tram - Autobus. Bijlage I a. Autobuskosten. Bijlage I b. Tramkosten.
 

2. S-nummer: S0006
Titel: Streekvervoer en haar verzorgende functie
Auteur: Zuylen, H.J. van
Samenvatting: De geografische grondslagen van het vervoervraagstuk, mede naar aanleiding van onderzoekingen in de vervoersgebieden van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij en de Geldersche Tramwegen. Schrijven sociaal- en economisch-geografisch onderzoek van de Zuid-Hollandsche en Zeeuwsche Eilanden afdeling Hoeksche Waard aan: De Edelachtbare Heer W. v.d. Ploeg, Burgemeester te Puttershoek.
 

3. S-nummer: S0004
Titel: Verslag van de Commissie Verzorging Streekvervoer Zuid-Hollandsche en Noordelijke Zeeuwsche Eilanden
Auteur:
Samenvatting: Verslag van de commissie verzorging streekvervoer Zuid-Hollandsche en Noordelijke Zeeuwsche eilanden (RTM) ingesteld op 19 september 1948 door de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Zuid-Holland te Rotterdam.
 

4. S-nummer: S0007
Titel: De R.T.M. op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden
Auteur: Dijkers, Drs. A.
Samenvatting: Geschiedenis van de RTM op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Deel VII van de uitgaven van de Nederlandsche Vereeniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen.
 

5. S-nummer: S0009D
Titel: Van de Rotte tot de Schelde: met tram en boot naar de oude en schilderachtige dorpen der Zuid Hollandsche en Zeeuwsche eilanden
Auteur: Heukelom, J.B.
Samenvatting: Met tram en boot door schilderachtige dorpen der Zuid Hollandsche en Zeeuwsche eilanden.
 

6. S-nummer: S0110D
Titel: Het Ontstaan en de ontwikkeling gedurende de laatste 1000 jaren van de Zuid-Hollandse Eilanden
Auteur: Linde, J. van der
Samenvatting: Het ontstaan en de ontwikkeling gedurende de laatste 1000 jaren van de Zuid-Hollandse eilanden.
 

7. S-nummer: S0287
Titel: Onze Volksverhalen : Volksverhalen uit Zeeland en de Zuidhollandse eilanden
Auteur: Geldof, Willem
Samenvatting: Volksverhalen uit Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden; 's Gravendeel; Heinenoord; Klaaswaal; Maasdam; Numansdorp; Oud - Beijerland; Strijen; Strijensas; Westmaas; Zuid-Beijerland; Piet Brand; Jaap Stam; Antje Brand; Leen Veere; "kortavonden"; vrijages; Schenkeldijkse "kikkertjes"; "ruitjetikken"; "schijthuizensturen" (onweer); WC's; "poepdozen"; Hoeksche Waard (rijmpjes uit de ~); Numansdorp (paardenmarkt van ~); vlaswerkers; "doden" (dode vlasstengels); tovenarij; "kruissleutel" (kussenveren); kussenkrans; heksen; spoken; helm (met de ~ geboren); Harry Bogaerds; "krotenboeren" (kwakzalvers); "ambachtsdag"; Willem Blok; A.S. Talma (predikant); "Rinkelpitters" (Oud-Beijerland); Jan Overkleeft; "turfhalers" (Zuid-Beijerlanders).
 

8. S-nummer: S0289
Titel: Karakteristiek : Kunst, ambacht en volksgebruiken ZuidHollandse Eilanden
Auteur: Klok, J.
Samenvatting: Kunst, ambacht en volksgebruiken op de ZuidHollandse eilanden; isolement; "melkrossen" monniken; "waaltjes" verkaveling; beurtschippers; migratie; "Statenbrug" (verbinding Ijsselmonde - Hoeksche Waard); tram; Eerste Wereldoorlog; klederdracht; Tweede Wereldoorlog; Watersnoodramp; Hoeksewaards Streekmuseum; boerenhofstede "Oost - Leeuwenburg" (kapconstructie van ~); notarisprotocollen; verkoopcelen; "civiaars"(chifonnieres); joodse families; interieurs ( zestiende en zeventiende ~); Reformatie; schouw (Oud - Beijerlandse ~); weesmeesters; weeskamers; tegels; tegelbakkers (Rotterdamse ~); interieurs (achttiende - eeuwse ~); stijl ( Lodewijk~); boedelbeschrijvingen; Bataafse Republiek; schotels ("Oranje~"); middenstand; streekbladen; Springer (architect);"Het Paradijs"( boerderij ~ in Oud - Beijerland); "Arkse Stee" (boerderij ~ op Voorne); "de Hoogwerf" (boerderij ~ in Spijkenisse); "Jacobahoeve" (Oostvoorne); "de Olyphant" (Rotterdam); "Jan Schillemansstede" (Oud - Beijerland); "Reesteyn" (hoeve ~ in Rhoon); "Portlandshoeve" (Rhoon); "Bouwlust" ( boerderij ~ in Hekelingen); "Rustenburg" (boerenhofstee ~ in Puttershoek): "Het Blaauwe Huus" (boerderij ~ in Ouddorp); "Bouwlust" (boerderij ~ in Zuidland; "Dammestee" (boerderij ~ in Geervliet); "Esterenburg" (hoeve ~ in Vierpolders); boerderijtype (dwarsdeel ~, langsdeel ~); schuurgroeptype (Zeeuwse ~); Valentijn Klotz (tekenaar ~); dorpsgezichten; Openluchtmuseum; Cornelis Huibrecht Huysman (dijkgraaf ~); H.K.Vlielander; Van den Wolk (Rotterdamse tegelbakker ~); wandbekledingen; Penning Nieuwland - Buschman (familie ~); Van Hoogwerff (familie ~); kamergemak; Jannetje Visser; Klaas Vroeg inde Wey; Petrus Aldekerk (notaris ~); Visbank (~ van Herkingen); kleding (rouw~, bruids~,kinder~); klederdracht; sluiermuts (staartmuts, keuvel); "kootzakken" "loddereindoosjes" karabies; "breischede", "singelette" (chatelaine); lappen (merk~, stop~, splitten~, knoopsgaten~); klokken; meubels; "uilenstoeltjes" bedsteden; keukengerei; geboorte; speelgoed; kindertijd; uitzet; dood
 

9. S-nummer: S0345D
Titel: Regeling van lonen en andere arbeidsvoorwaarden op de Zuid-Hollandse Eilanden voor het contractjaar 1951 - 1952
Auteur:
Samenvatting: Door het hoofdbestuur van de Hollandsche Maatschappij van Landbouw aangeboden Regeling van lonen en andere arbeidsvoorwaarden op de Zuid-Hollandse eilanden voor het contractjaar 1951 - 1952, betreffemde de akker- en weidebouw en de veehouderij.
 

10. S-nummer: S0536D
Titel: Eenige aantekeningen over de Zuid-Hollandsche eilanden : blz. 28 - 32 in BULLETIN uitgegeven door den Nederlandschen Oudheidkundigen Bond
Auteur: Overvoorde, J.C.
Samenvatting: Eenige aantekeningen over de Zuid-Hollandsche eilanden (bulletin blz. 28 - 32). Foto van een tombe in de kerk te Mijnsheerenland en foto van de heerenbank te Mijnsheerenland.
 

11. S-nummer: S0670D
Titel: De Kromme Striene : Uit de wordingsgeschiedenis van de Zuid-Hollandsche eilanden
Auteur: Rheineck Leyssius, Jhr. Dr. Th. van
Samenvatting: Uit de wordingsgeschiedenis van de Zuid-Hollandsche Eilanden, De Kromme Striene. Overdruk uit Haagsch Maandblad december 1934, elfde jaargang no. 12.
 

12. S-nummer: S0864D
Titel: De Nieuwe verloren dijk : Een middeleeuws bedijkingsproject in Zuid-Holland (fotokopie)
Auteur: Helm, Ruud van der
Samenvatting: Artikel in Fibularia - 3 1991 : Scenario van een watersnoodramp; Voorwaarden, aanleiding, oorzaken; De ondergang van de Grote Waard; Konden middeleeuwers dijken bouwn of niet? De wildernis ontgonnen; Waterschappen; As is verbrande turf; De grootste slag van de zee: de Grote Waard; Het bedijkingsproject tussen Broek en Zevenbergen; Ter afsluiting.
 

13. S-nummer: S0894D
Titel: Poldermuseum voor de ZuidHollandse eilanden
Auteur: Onbekend
Samenvatting: Poldermuseum voor de ZuidHollandse eilanden.
 

14. S-nummer: S1162D
Titel: Een Oud Hollands bedrijf.: Bij de biezensnijders op de Zuid-Hollandse eilanden
Auteur: Deering, Anton
Samenvatting: Bij de biezensnijders op de Zuid-Hollandse eilanden. Een schets op blz. 63 - 66, in het maandelijks tijdschrift "Karakter", van december 1946, over biezensnijders. Er wordt beschreven hoe de schrijver en fotograaf een boottocht hebben gemaakt en hoe de biezenkappers te werk gaan.
 

15. S-nummer: S1252D
Titel: Statuten voor de coŲp. vereniging fok centrale Zuid-Hollandsche eilanden
Auteur:
Samenvatting: Statuten voor de coop vereniging fok centrale Zuid-Hollandsche eilanden
 

16. S-nummer: S1297D
Titel: Beurtvaart, de beurtschipperij vanuit de ZuidHollandse en Zeeuwse eilanden, Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant
Auteur: Kortman, Frans en Piet
Samenvatting: De beurtschipperij vanuit de ZuidHollandse en Zeeuwse eilanden, Zeeuws-Vlaanderen en West-Brabant op Rotterdam, tot aan de tweede wereldoorlog
 

17. S-nummer: S1395D
Titel: Zij kwamen overal binnen. Wat honderd jaar kruiswerk voor de Zuid-Hollandse eilanden betekende
Auteur: Groot, Akshaya de
Samenvatting: Geschiedenis honderd jaar kruiswerk voor de Zuid-Hollandse eilanden.
 

18. S-nummer: S0514
Titel: De Rivier
Auteur: Goeree, Marinus van
Samenvatting: Roman van de Zuid-Hollandse eilanden.
 

19. S-nummer: S0598
Titel: De Keuvels van het Overmase, klederdracht van de ZuidHollandse eilanden
Auteur: Zeeuw, P.W. de
Samenvatting: Klederdracht van de ZuidHollandse eilanden. De schrijver is geboren en getogen in 's-Gravendeel, op het eiland de Hoeksche Waard. Tot zijn pensionering was hij chef van de buitendienst van de Keuringsdienst van Waren in Dordrecht. Voor zijn werk en ook in zijn vrije tijd trok hij van dorp naar dorp, gedreven door zijn nieuwsgierigheid naar de dialecten en zijn grote liefde: de klederdracht. In het boek: deel van de De Dordtenaar van za 26 oktober 1985, artikel over de schrijver door Jan Vos en pagina 43 van het Reformatorisch Dagblad van za 22 november 2003 "Vergeten Vlaardingse klederpracht".
 

20. S-nummer: S0983
Titel: Trams en tramlijnen : de stoomtrams op de Zuid-Hollandse eilanden en in Zeeland
Auteur: Dijkers, Drs. A.; Hesselink, H.G.
Samenvatting: Trams en tramlijnen, de stoomtrams op de Zuid-Hollandse eilanden en in Zeeland. In dit deeltje van de reeks Trams en Tramlijnen wordt aan de stoomtrambedrijven van noord naar zuid een bezoek gebracht. De foto's zijn afkomstig uit de verzamelingen van de Nederlandsche Vereeniging van Belangstellenden in het Spoor- en Tramwegwezen en enkele van haar leden.
 

21. S-nummer: S1062D
Titel: Onderzoek Groote Verkeerswegen : 2e gedeelte De Eilanden
Auteur:
Samenvatting: Onderzoek groote verkeerswegen op de Zuid-Hollandse eilanden.
 

22. S-nummer: S1510
Titel: Schipper mag ik overvaren, vijf eeuwen Roos op de Zuidhollanse eilanden
Auteur: Roos, Arjen
Samenvatting: Geschiedenis van vijf eeuwen familie Roos
 

23. S-nummer: S1629
Titel: De Ramp, 1 februari 1953, vijftig jaar later
Auteur: Zuiderent, Ad
Samenvatting:
 

24. S-nummer: S1631
Titel: Nederland en de zee
Auteur: Aartsma, Koen (e.a.)
Samenvatting: Nederland en de zee een eeuwigdurende strijd, februari 1953 - 1978 25 jaar na de ramp.
 

25. S-nummer: S0570a
Titel: De Molens van de Zuid-Hollandse eilanden in oude ansichten
Auteur: Stasse, Arie Jan
Samenvatting: Tot de Zuid-Hollandse 'eilanden' worden gerekend Voorne-Putten, Rozenburg, IJsselmonde, Goeree-Overflakkee, Tiengemeten en Hoeksche Waard.
 

26. S-nummer: S0571D
Titel: Rotterdamsche Trramweg-Maatschappij: stoomtram- en veerdiensten
Auteur:
Samenvatting: Verzameling A, dienstorders regelende aangelegenheden, die niet direct verband houden met de veiligheid van het verkeer (1912); instructie voor de conducteurs (1905); snelheidsbeperkingen (1925); wettelijke en reglementaire bepalingen voor spoorwegen op welke geen vervoer plaats heeft dan met een snelheid van ten hoogste 35 kilometer per uur (1888); dienstorders treinkruisingen juli 1950 (2x); dienstorders ter bevordering van de veiligheid van het verkeer en daarmee verband houdende voorschriften.
 

27. S-nummer: S0510e
Titel: Water over het eiland : Verhaal uit de tijd van de watersnood van 1 februari 1953
Auteur: Troost, Pleun R.
Samenvatting: Voor de meeste bewoners van de Zuidhollandse en Zeeuwse eilanden braken, volkomen overwacht, de dijken bij de vreselijke storm van 1 februari 1953. Toch waren er wel mensen, die al een poos bezorgd waren over de toestand van de dijken. Het verhaal vertelt over mensen wier levenshouding en levensdoel door het water volkomen werd veranderd.
 

28. S-nummer: S0578bD
Titel: Winterdienst aanvangende 4 october 1931: stoomtram-, stoomboot- en autobusdiensten op de Zuid-Hollandsche en de Zeeuwse eilanden
Auteur:
Samenvatting: Winterdienstregeling vanaf 4 oktober 1931 voor stoomtram-, stoomboot- en autobusdiensten op de Zuid-Hollandse en de Zeeuwse eilanden van N.V. Rotterdamsche Tramweg-Maatschappij.
 

29. S-nummer: S0578cD
Titel: N.V. Rotterdamse Tramweg Maatschappij : dienstregeling geldig van 26 mei 1974 af
Auteur:
Samenvatting: OfficiŽle reisgids, datum van ingang: 26 mei 1974.
 

30. S-nummer: S2012
Titel: De stoomtram naar het museum : deel 14
Auteur: Heiden, Bas van der
Samenvatting: Fotoboekje over diverse gebeurtenissen.
 

 

Uitgebreid zoeken

Zoekresultaat verdeeld over 2 pagina's, met elk (max.) 30 publicaties:

1   2       Volgende       Eind

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 27 oktober 2021